Hoe laat moet de spagetti-saus opwarmen?

Net een sms uit Leuven: pa, spagetti-saus hoe lang opwarmen? Kan me niet herinneren dat ik in mijn studententijd ooit naar mijn vader een sms heb verstuurd om zo iets te vragen, ook al omdat er toen nog geen gsm bestond, en als ik met eender welk medium al een vlug bericht had kunnen sturen, het toen naar de mama zou verstuurd zijn om een waarheidsgetrouw antwoord te krijgen. In die tijd spraken we overigens met diezelfde mama af om op woensdagavond eens even te bellen, na 19u, want dan was het goedkoper (de beweegreden van de zoon), of was het om dan tegen dezelfde kostprijs dubbel zo lang te kunnen bellen (de wens van de mama)? Maar vermits iedereen er toen zo over dacht, waren de wachtrijen voor de telefooncellen soms zo groot, dat de spagetti-saus zou beschimmeld zijn als je op het antwoord op de eerder vermelde vraag had moeten wachten. Zeker als de vriend van het meisje dat net voor je in de wachtrij stond het met haar had uitgemaakt, waarna ze dit in geuren, kleuren en met de nodige tranen aan het thuisfront (lees: de mama) kon uitleggen. Voor de jeugd die dit mocht lezen: er bestond toen nog geen Facebook. Laat staan internet. Laat staan computers. Toch geen die op een bureau zouden passen. Ik ga afronden, want ik vrees dat de zoon in Leuven honger heeft. Sms naar Leuven: 5 minuten in de micro-golf, of tot het deksel serieus lawaai begint te maken …