Seldersoep

Bij het groeten van mijn kleurrijk vis-bestand, waren er vandaag 2 bij die mij confronterend in de ogen keken. De 4 en de 6. Gekregen van vrouw en kinderen op 27 april jongstleden, uitgerekend de dag dat ik 46 jaar werd. Ik nader dus de leeftijdscategorie dat er aardig wat mannen rare dingen gaan doen. De nieuwste hype is dat ze zich massaal een Porsche gaan aanschaffen. Het zijn de veertigers (‘het is me allemaal wat te duur’) en de zestigers (‘hij zit toch tamelijk hard’) die met spijt in het hart en/of met de nodige realiteitszin een Porsche-voor-cash-transactie uitvoeren. En zo komt het dan ook dat in deze tijden van crisis we in onze onmiddellijke nabijheid een Porsche-garage bijkregen, ook al is die gelegen in een straat waar een Land Rover meer aangeraden is. Tot zover de Porsche. Er zijn er ook die zich wagen aan een minnares. In tegenstelling tot de eerder genoemde sportwagen waar zoveel mogelijk mee wordt uitgepakt, is die minnares een minder opzichtig leven beschoren. Het is wellicht ook onnoemelijk veel duurder dan die Porsche, en als het mis loopt, kan je ook niet rekenen op een inruilwaarde. En het loopt – van horen zeggen – vaak mis. Maar al te vaak blijkt het gras aan de andere kant toch niet groener te zijn, en dan komt er nog die falingsangst bij. Enerzijds is er tijdens het liefdesspel altijd de kans om betrapt te worden, anderzijds doe je er maar beter aan om de dame in kwestie meer kwaliteit te bezorgen dan ze (thuis?) al gewend is. Het is dus nog altijd van horen zeggen, indien ik de bal mis sla, lees ik graag uw bevindingen bij de reacties onderaan dit artikel. Geen Porsche of minnares voor mij, ik heb vandaag voor de allereerste keer in mijn zesenveertigjarig bestaan …. soep gemaakt! Seldersoep! Vooraleer iemand daar de oplossing in ziet van wat mij er van zou weerhouden om te kiezen voor mid-life-crisis-solution-number-two … gisterenavond stond er pasta al ragu op het menu, en daar had ik 1 selderstengel voor nodig. Ideaal dus om die 9 anderen die je daar in den Delhaize moet bijkopen, in een soepeke te draaien. Aan ingrediënten ben ik nu 3,5 € kwijt, als ik mijn werkuren bij reken kom ik aan 17,40 €. Zonder btw! Dat is net geen 13 liter diesel. Daarmee kan je met je minnares net 50 km ver mee uit eten gaan, tenminste als je ook nog moet terugrijden! Smakelijk!