Vallei van de Hoëgne

De Hoëgne is een zijrivier van de Vesder, en de vallei waar die doorstroomt heet dan ook de ‘vallei van de Hoëgne’. Op 660 meter hoogte, in de buurt van de Baraque Michel begint deze te stromen, eerst traag door de Hoge Venen, maar zodra ze de brug van de Centenaire heeft bereikt, verandert die in een bruisende beek tot aan de brug van Belleheide, het startpunt van onze wandeling.

Er is daar een ruime parking aan de overkant van de rivier, maar je moet dan wel even met de wagen door de Hoëgne rijden. Maar doorgaans staat die parking vol, dus keer je best terug en parkeer je ergens langs de weg.

Stevige wandelschoenen zijn een must, want de circa 4 km van de Pont de Belleheid tot aan de Pont de Centenaire vergen de nodige aandacht van de wandelaar: glibberige stenen, doorweekte vlodders en modder vergen de opperste concentratie. Maar het is de moeite waard! Vanaf de Pont de Centenaire kan je via 2 routes terugkeren, route A gaat via de oude spoorwegbedding (wat maakt dat je snel terug op je bestemming bent), route B volgt een andere weg (maar als de richtlijnen klopten, zou die niet toegankelijk zijn omwille van overstromingen.

Klik hier voor de volledige fotoreeks